Námety na študentské práce

Možno ste sa s niečím podobným už stretli. Nájdete zaujímavý program ale chýba mu nejaká funkcia, ktorá je tým posledným krôčikom k jeho dokonalosti. Kontaktujete autora programu, on s vami súhlasí, ale času nazvyš nemá. Napíšete si to vlastnými silami? Lenže to môže byť práca na dlhé týždne a opäť sme pri probléme času. No, a tiež nie každý vie programovať.

Čo s tým? Na slovenských univerzitách ročne končia stovky študentov, pričom každý z nich musí spraviť buď bakalársku alebo diplomovú prácu. Mnohí z nich sú informatici a mnohí ďalší pri práci používajú počítače. Čo tak vyžiť zlomok tejto kapacity pre prospech nás všetkých?

Ako si to predstavujem? Ak pri svojej práci narazíte na problém, ktorý by sa dal formulovať ako téma na diplomovku alebo bakalárku, pošlite jeho opis sem do tejto diskusnej skupiny. Stačí krátky opis v dĺžke niekoľkých viet. Ak sa bude niekomu pozdávať, možno si k nej nájde študenta (alebo školiteľa) a v spolupráci s jej navrhovateľom sa jej bude venovať. Prospech bude na všetkých stranách. Zadávateľ dostane čo potrebuje, študent a jeho školiteľ budú mať zaujímavú a užitočnú prácu.

Viac na burze tém